Fa mal treure els brackets?

treurebracketsnofamal

Moltes vegades quan els pacients vénen a la seva visita de treure els aparells en comptes d’estar contents estan preocupats i atemorits pel dolor que pot fer treure els brackets. El procés per treure els brackets és bastant indolor, puntualment pot haber-hi alguna dent que pot sentir una mica de molèsties però no és habitual. Els brackets estan adherits a les dents x un mecanisme d’adhesió semblant al dels empastes però pensat per durar un temps limitat, així que és molt més fàcil arrencar un bracket que un empaste.

Per treure els brackets el que fem és col.locar un alicate especial i fer un lleuger moviment de torsió. Amb això seria suficient per desenganxar el bracket de la dent. Per tal que el pacient no senti la presió d’aquesta torsió fem mosssegar el pacient un rollet de cotó. Si tot i així el pacient té una sensibilitat extrema un bon truc es glopejar una mica d’aigua freda abans de treure els brackets o prendre un analgèsic amb efecte antiinflamatori una hora abans de la visita de treure els aparells.

Entre brackets metàl.lics i brackets hi ha una petita diferència a l’hora de treure els brackets. Els brackets estètics potser donen una mica de molesties ja que costen una mica més de treure.

http://www.ortodonciagrau.com/-/ortodoncia-sant-cugat-del-valles/

Molts pacients, sobretot els pacients adults tenen por que els hi caiguin les dents alhora de treure els brackets o que aquests puguin fer mal a l’esmalt de la dent. És comprensible però no s’ha de patir perquè els brackets estan dissenyats x partir-se o deformar-se abans de fer mal a la dent.

En alguns casos col.loquem bandes en els queixals que van adherides tant x un mecanisme d’adhesió com de fricció. A vegades estan tan ben adaptades que costa desencaixar-les, en el cas que costen una mica més del compte es parteixen amb l’ajut de una turbina i ja poden sortir amb facilitat.

Un cop trets els brackets procedim a netejar el composite amb el que el brackets estava adherit a la dent. Això es fa x mitjà de la turbina i contraangle i una serie de freses que van de un tall més rugós a un més fi. La neteja del composite adherit tampoc fa mal a la dent ja que en tot moment veiem el que és esmalt i el que és el composite.

Després de tenir tot net fem una neteja i fluorització i procedim a cementar els retenidors fixes i prenem mides per fer el retenidor removible superior.

En resum, podem sentir una mínima molestia però que és superada per l’emoció del gran moment que suposa acabar el tractament d’ortodòncia. Els ortodoncistes fem tot lo possible x minimitzar aquestes molèsties  però si tot i així el pacient és més sensible del compte recomanem prendre un analgèsic amb efecte antiinflamatoria una hora abans de la visita de treure els aparells i glopejar un got d’aigua freda just abans de treure els brackets.

Per qualsevol dubte, sempre estem disposats a aclarir-los.