Fa mal quan et posen els brackets?

no fa mal posar brackets

La visita de col·locació de brackets és una visita completament indolora. Una setmana o uns dies abans de la visita de col·locació de brackets sempre realitzem una neteja amb una fluorització per enfortir l’esmalt i protegir-lo pel temps que estaran els brackets col·locats. Normalment en la visita de la neteja col·loquem unes gomes de separar entre els queixals per facilitar la col·locació de les bandes en aquestes dents. En els queixals es precisa de la col·locació d’un mecanisme adherit per adhesió i fricció con són les bandes degut a les altes forces de la masticació. En la resta de dents es col·loquen els brackets que van units a la dent per adhesió només.

El protocol de treball que tenim a la clínica es col·locar primer els brackets superiors i després d’una o dues visites de control, si veiem que el pacient està ja adaptat als brackets i es neteja bé correctament, procedim a col·locar els brackets inferiors. http://www.ortodonciagrau.com/-/ortodoncia-sant-cugat-del-valles/

La visita de col·locació de brackets dura aproximadament de 45 a 60 minuts. És recomanable que el pacient vingui a la visita amb les dens ben netes per facilitar que les bandes i els brackets quedin ben adherits a la superfície de les dents.

Per preparar la superfície de la dent alhora d’enganxar els brackets es col·loca un producte acondicionador durant uns 30 segons. El rentem amb aigua i procedim a col·locar un adhesiu fluid a la superfície de la dent i un més dens a la superfície del bracket. Molta gent té por per si l’acondicionador de l’esmalt el pot lesionar, els estudis han demostrat que hi ha una reducció de només 4-5 micres que a la llarga es torna a remineralitzar per el constant recanvi de ions que hi ha a la saliva. https://www.youtube.com/watch?v=eFAcQQzzHs0

Posicionem el bracket en la millor posició possible i procedim a polimeritzar l’adhesiu amb una llum blava que l’endureix l’adhesiu. La duresa assolida per aquest adhesiu garanteix una resistència a la descementació de més de 15 MPa, que és molta força!

Un cop estan el brackets col·locats es posa l’arc i comença el moviment d’ortodòncia.

Donem instruccions d’higiene i despedim al pacient fins a la visita al mes següent.

És normal que els primers dies després de la  col·locació dels brackets les dents estiguin sensibles i puguin molestar alhora de menjar. En aquest cas el pacient pot prendre el seu analgèsic d’elecció.

Per més dubtes o aclariments estarem encantats de resoldre’ls per vosaltres!