Les extraccions i l’ortodòncia

Els casos d’ortodòncia que necessiten extraccions està entre el 20-30% dels casos que tractem a la clínica. Moltes vegades els pares es mostren molt reacis quan els expliquem que el cas del seu fill/a requerirà l’extracció de dents sanes. Tenim que explicar que les extraccions en ortodòncia no són dolentes ni són mala praxis per part del professional, sempre que el cas així ho requereixi seran la millor opció.

Els casos que requereixen d’extraccions són casos que al finalitzar el tractament no tindran espais entre les dents, no seran menys estètics, ningú podrà endevinar que aquell cas en questió és un cas d’extraccions i seran a la llarga més estables. Quan pensem que tenim que treure dents sanes tenim que canviar el xip i pensar que tenim que treure dents que sobren i que fan que les dents que realment es tenen que quedar estan “malvivint”. L’ortodoncista sempre té que a dur un meticulós estudi del pacient per arribar a un correcte diagnòstic abans de decidir si treu dents o no. Com que les extraccions són un procediment que no té marxa enrera en aquells casos en els que no es té clar si el cas és o no és d’extraccions s’opta per començar el tractament sense extraccions i reevaluar segons va avançant el cas.

El patró d’extraccions és molt variat: pot anar desde un incisiu a quatre premolars. Sempre s’optarà per treure les dents que estan en pitjors condicions, es treuen les dents que tinguis endodòncies o càries molt grans. D’aquesta manera també estem sanejant la boca perquè no condicionem al pacient a tenim tractaments que requeriran de manteniments o que a la llarga puguin fracassar.

Els casos d’extraccions requeriran de retenció i visites de seguiment igual que els casos que no són d’extraccions.

Per qualsevol aclariment no dubteu a consultar-nos.